Lendo har hatt sterk vekst de siste årene. Mye av denne suksessen takker Lendo sine ansatte for – med engasjement, nysgjerrighet og kompetanse har de bidratt til at Lendo er et av Norges største fintech-selskaper. Med Schibsted på eiersiden, har de fått rom til å feile, prøve og ikke minst vokse.
Lendo er en av Norges største sammenligningstjenester for lån, som hjelper kunder å få oversikt over forskjellige lånetilbud, og dermed sikre seg de beste betingelsene. Selskapet ble startet i 2012 og består i dag av rundt 20 personer som jobber med forskjellige oppgaver innen teknologi, produktutvikling, markedsføring og kundedialog. Lendo er en del av Schibsted-konsernet, et av Nordens største mediekonsern som også eier selskaper som Aftenposten, VG, Mittanbud, og FINN.
Schibsted har de siste årene satset på en rekke raskt voksende digitale selskaper. Disse selskapene går inn under det som kalles Schibsted Vekst. Nå sitter Schibsteds fremtidige stjerner på Tøyen, i de hippe lokalene til Tøyen Startup Village, hvor kaffebaren i første etasje fungerer som resepsjon. Blant disse selskapene er Lendo som raskt har vokst seg til å bli et av Norges største fintech-selskaper.
Charlotte Nicoline Clasen har jobbet i Lendo i tre år og vært med på reisen helt fra Lendo besto av en liten gjeng, til de 20 ansatte som jobber der i dag. Som produktsjef har hun ansvar for brukerreisen til Lendo – alt det brukerne ser og opplever – og jobber med å prioritere oppgaver inn til utviklerteamet. Charlotte trekker frem kombinasjonen av det å jobbe i en startup og å ha Schibsted i ryggen, som en av de største fordelene ved å jobbe i Lendo.
– Dette gjør at du får det beste av to verdener. Du får arbeidshverdagen til en startup, hvor man blir inkludert i veldig mange ledd og får en unik mulighet til å utvikle seg, i tillegg til å være med på en utrolig spennende reise. Samtidig som man får tryggheten fra Schibsted, forteller Charlotte.
Selv om de har vokst både som selskap og i antall ansatte, har det vært viktig for Lendo å opprettholde startup-kulturen. Det innebærer flat struktur, personlig tilnærming til de ansatte, fleksibilitet, kreativt spillerom, og at alle får bidra inn. Som frontend-utvikler jobber Filip Fossum med Lendos tekniske systemer, og optimaliserer alt det som er synlig ved nettsiden og som brukerne klikker rundt på. For Filip var det flat struktur og det å jobbe i en liten startup som trigget ham til å begynne i Lendo.
– Jeg jobbet i et stort konsulentfirma før, med svære prosjekter og mye byråkrati. Men jeg ønsket heller å jobbe i mindre team, og å være med på å bygge noe fra starten av. Det var det som fristet med en startup som Lendo. Her er det kort vei til «go», og man slipper å gå gjennom 20 ledd før en beslutning tas. I tillegg får jeg vært med på hele reisen, fra å utvikle et produkt til det blir tatt i bruk, sier Filip.
Aleksander Pollen er enig. Han kom rett fra studiene da han begynte i Lendo for litt under to år siden. Som backend-utvikler jobber han med alle systemene som ikke synes på nettsiden, og som gjør at alt ved tjenesten fungerer.
– Her jobber du veldig tett på produktet og følger det hele veien. Ved å jobbe med produktet fra det er i oppstartsfasen, til å faktisk se din kode bli tatt bruk og følge med på hvordan kundene opplever produktet til slutt, får du et sterkt eierskap til det du utvikler, forklarer Aleksander.
– I tillegg er det veldig hyggelig å jobbe med et lite team, der man er en gjeng som jobber tett sammen. Her er det kort vei til sjefen eller kundesenteret. Det gjør det lettere å jobbe sammen, påvirke og ta avgjørelser – alle er med, legger Aleksander til.
En av kjerneverdiene til Lendo er «personlig». Dette gjenspeiles i hvordan de forholder seg til sine kunder, men er også et viktig element i arbeidshverdagen til de ansatte. På kontoret er de opptatt av et positivt og personlig miljø, samtidig som det skal være fleksibilitet i hverdagen.
– Jeg opplever også at verdiene våre gjenspeiles ved at vi er personlige overfor hverandre. Vi har vokst siden jeg begynte her, men likevel legger vi ikke inn noen mellomledd. Det er ikke sånn at man automatisk blir sjef om man får en ansatt under seg, sier Charlotte.
Aleksander trekker også frem fleksibilitet som en av de største fordelene ved å jobbe i Lendo. Han opplever at de har stor frihet i hvordan de strukturerer arbeidsdagen. Det viktigste er at man leverer innenfor den tidsrammen man er blitt gitt, men at det deretter er opp til hver enkelt hvordan man velger å legge opp dagene.
– Jeg liker for eksempel å komme tidlig og gå tidlig fra jobb. Mens andre foretrekker å komme sent, og heller sitte på kontoret lenger. Det viktigste er at man leverer på det man er satt til å gjøre, forteller Aleksander.
– Du blir heller ikke låst til å løse faste og rutinemessige arbeidsoppgaver. Her får man en unik mulighet til å være med på litt av alt, legger Filip til.